Dilemma-coaching

Een innerlijk conflict vreet je van binnen op. Het kost véél energie. Misschien weet je niet eens dat er een conflict is, bij jou van binnen. Maar je bent gewoon heel moe en je kan ‘er’ niet meer tegen? Wat dat dan ook is?

Deze situatie kan tot een echte burn-out leiden. Of een bore-out. Linksaf lijkt aantrekkelijk, maar rechtsaf is misschien beter? Hoe weet je wat je wil? Of wat het beste is? Je piekert en maalt en komt er niet uit?

Dan kan dilemma-coaching, of conflictcoaching, uitkomst bieden!

Neerwaartse spiraal door innerlijk conflict

Wanneer verschillende waarden en belangen binnen in je om voorrang strijden, kan er spanning optreden tussen verstand en gevoel. Die hebben allebei belangrijke inbreng, maar als ze het niet eens zijn, kan je vastlopen. Door het worstelen in en met jezelf kun je in een neerwaartse spiraal belanden, zowel emotioneel als in je energie. Dan krijg je allerlei lichamelijke klachten. Hoofdpijn, pijn in je rug, in je nek, buikpijn, keelontsteking, je stem verliezen, griep, nog een keer griep, vreetbuien, slapeloosheid, piekeren, nergens zin in hebben, moeheid, depressieve gedachten….
Dit zijn allemaal signalen van je lichaam dat naar jou roept: LUISTER NAAR JEZELF!
Deze klachten gaan niet echt over met paracetamol of andere pijnstillers, slaaptabletten of andere tijdelijke oplappers. Even rust nemen lijkt soms misschien te helpen, maar je gedachten zet je er niet mee uit. Je energie-lek heb je daarmee nog niet gedicht. De kraan blijft wijd open staan.
Het is dan tijd om op een andere manier tot een verbetering te komen.

Voorbeelden van dilemma’s zijn:

  • Vind ik mijn werk eigenlijk nog wel prettig? Of is het te moeilijk, te veel, of juist te eenvoudig werk? Durf ik hier wat aan te veranderen? Zal ik stoppen? Wat zullen de mensen om mij heen hiervan vinden?
  • Of start ik bijvoorbeeld liever een eigen bedrijf? Zou ik dat durven? Hoe moet dat dan financieel? Word ik uitgelachen als het niet lukt?
  • Hoe bewaar ik de balans tussen mijn werk en mijn gezin? Ik wil voor allebei tijd en aandacht maken, maar ik schiet altijd ergens tekort.
  • Zal ik investeren in mijzelf en een opleiding gaan volgen? Wil ik hier de middelen (tijd/geld) voor vrijmaken? Durf ik die ruimte te nemen?
    Kan ik het wel aan om dat naast mijn werk en gezin te doen? Hoe moet dat dan?
  • Hoe kan ik omgaan met mijn baas/collega/opdrachtgever/klant, als ik eigenlijk vind dat mijn ideeën beter zijn, maar dat niet durf te zeggen?
  • Blijf ik bij mijn partner of kies ik voor een ander leven? Hoe weet ik nou wat het beste is?
  • Wil ik wel of geen kinderen? Waar begin ik dan aan? Wat nou als dat niet goed gaat? Kan ik het wel aan? Wat geef ik allemaal op?

Goede keuze maken

Samen gaan we het dilemma onderzoeken: waar gaat het eigenlijk om? Zodat je uit die neerwaartse spiraal komt. Alle belangen krijgen de ruimte, elke ‘stem’ wordt gehoord. Dat alleen al lucht op. Zo ontstaat er een compleet beeld van de mogelijke opties en de combinaties daarvan. Dat geeft ruimte. Dan kan je een keuze maken die echt bij jou past. Welke dat ook is.
De methodiek van Deep Democracy is ook bij innerlijke dilemma’s en conflicten verrassend, buitengewoon effectief en héél snel!

Duur van de coaching

De lengte van het contact is uiteraard afhankelijk van de vraag. Soms is één gesprek voldoende, en soms zijn er meerdere gesprekken nodig.

Over de coach

Mijn levenswijsheid berust op vele jaren ervaring: als oud-rechter, MfN Registermediator, communicatietrainer, NLP-practitioner en Deep Democracy Master. Door deze achtergrond bied ik een grote meerwaarde bij coachingtrajecten. Lees hier meer over mijn achtergrond.

Kosten

Voor coachingtrajecten werk ik bij voorkeur met een van de volgende modellen:
* een knipkaart van 5 of 10 gesprekken van 1,5-2 uur voor een vast bedrag, vooraf te voldoen;
* een 24/7-beschikbaarheid voor de duur van 6 of 12 maanden, steeds in gelijke maandelijkse termijnen te betalen. Bij deze variant kan onbeperkt contact worden onderhouden, via telefonisch of online-contact , via skype of bij mij in de praktijk.
* of op uurtarief, dat we vooraf duidelijk afspreken.

Neem voor een prijsopgave vrijblijvend contact op. Kan je direct kijken/horen/voelen of het klikt. Dat is natuurlijk het belangrijkst. 🙂