Trainingen voor (aankomende) mediators

Met grote bevlogenheid verzorg ik voor (aankomende) mediators verschillende trainingen. Dat kan een bestaande training zijn, maar ook gericht op een bepaalde behoefte. Maatwerk dus.

Basisopleiding tot mediator: daar leef je leuker van!

Het is een mooi vak, en echt een vak: mediator zijn. Mensen begeleiden bij hun proces om zelf een gezamenlijke oplossing te vinden, zonder gezichtsverlies en met behoud van zelfrespect én respect voor de ander. Daarbij een neutrale positie kiezend, niet omdat dat zo hoort, maar omdat je de technieken beheerst die dat oprecht mogelijk maken.

Daarvoor heb je diepgaande kennis van communicatieleer en conflicttheorieën nodig. Je leert conflictgedrag te scheiden van de persoon.
Natuurlijk leer je ook diverse gespreks- en interventietechnieken, niet alleen uit een boekje, maar door ze zelf veel te oefenen. Het is leren op verschillende manieren: door te lezen, door te luisteren en te kijken, door te ervaren, door te reflecteren en door te doen. Individueel en gezamenlijk.
De groep waarmee je de opleiding doet is altijd veilig: er wordt veel gelachen, soms ook gezucht, en samen worden groeistappen gevierd.
Deze opleiding zal ongetwijfeld je leven blijvend leuker maken! Je gaat anders kijken naar situaties, naar andere mensen en naar jezelf.

Als je interesse hebt, individueel of vanuit je organisatie, neem dan contact op om de mogelijkheden te onderzoeken.
Mijn basisopleiding vindt plaats onder de accreditatie van AMV Opleidingen: https://www.amvopleidingen.nl//basismediation/

Speciaal aanbod: elke betalende deelnemer ontvangt gratis het boek van Wanda Everts: Elegant beïnvloeden; van conflict naar kans, t.w.v. € 29,95.

Deep Democracy – een andere methode van begeleide besluitvorming

Naast de klassieke methoden en technieken van een mediator is begin jaren 90 uit de vorige eeuw, in Zuid-Afrika, ook een andere methode ontwikkeld om een gesprek te begeleiden tussen mensen die heel verschillend tegen een situatie aankijken en toch een gezamenlijk gedragen besluit willen nemen. Deze methode heet Deep Democracy. De methode richt zich op besluitvorming en kan dus heel goed worden ingezet om conflicten te voorkomen. Besluiten waar mensen niet genoeg bij betrokken zijn lokken nogal eens verzet uit. Dat verzet kan op veel manieren, maar altijd is het een vorm van sabotage. En sabotage leidt al gemakkelijk tot conflict. Bij Deep Democracy leer je de signalen te herkennen en op een prettige manier bespreekbaar te maken. Maar ook als het conflict al is ontstaan, dreigt te escaleren of als de vlam in de pan is geslagen is Deep Democracy heel effectief. Dat kan ook al door kleine elementen of losse technieken uit Deep Democracy te gebruiken en in te passen in je reguliere praktijk als professional.

De technieken van Deep Democracy veronderstellen ook toepassing van algemene communicatietechnieken:  goed kunnen en vooral wíllen luisteren naar de ander blijft de basis. Daarom combineer ik de trainingen over Deep Democracy met de mediatorstechnieken van Elegant Beïnvloeden.

Graag bied ik een workshop, masterclass of een één- of tweedaagse training aan: Deep Democracy voor mediators.

NB: Deze trainingen of workshops verzorg ik in eigen beheer of via een van de opleidingsinstituten met wie ik samenwerk.
Kijk op de trainingsagenda om het meest actuele aanbod te bekijken.

Neem nu contact op voor meer informatie!

Overige professionele trainingen

Verder heb ik in eigen beheer een aantal cursussen & trainingen ontwikkeld, die naar keuze in kleine of iets grotere groepen kunnen worden gevolgd.

  • NLP voor mediators: Diverse technieken uit het NeuroLinguistischProgrammeren lenen zich zeer goed voor gebruik tijdens een mediation en dragen zo bij tot een effectieve inzet van de mediator.
  • Praktische wijsheid op tegelformaat: Ons collectieve geheugen bevat meer wijsheid dan we ons vaak realiseren. Die laat zich bij nadere beschouwing verrassend goed inzetten in de hedendaagse situaties waar de mediator mee te maken heeft. Een inspirerende en vrolijke cursus met verbazingwekkende diepgang!

Een training als maatwerk

Misschien zoekt jouw intervisiegroep bepaalde kennis, of wil je als mediator iets meer weten over een bepaald onderwerp? Dan maak ik een maatwerktraining die precies past bij jullie leervraag. Zodat je als mediator echt leert wat je wilt weten. Dat kan al vanaf een groepje van vier deelnemers!

Natuurlijk krijg je dan ook de bijbehorende PE-punten van het MfN.

Over de trainer

Wanda Everts is jurist (oud-rechter), MfN Registermediator, Deep Democracy Master facilitator, communicatietrainer en NLP-practitioner. Door deze achtergrond biedt zij een grote meerwaarde bij trainingen. Lees hier meer over de achtergrond van Wanda Everts.

Kosten

De investering voor een hele dag training op de eigen locatie van Everts Trainingen (in Zwolle, nabij het NS-station) bedraagt (bij meer dan 4 deelnemers) slechts € 395,- exclusief btw, inclusief 5 of 6  MfN-PE-punten, documentatiemateriaal en een lunch. In overleg kan ook voor een andere datum/locatie worden gekozen.

De prijs van een halve dag training op de eigen lokatie van Everts Training bedraagt slechts € 295,- exclusief btw, inclusief inclusief 3 MfN-PE-punten, documentatiemateriaal en versnaperingen.

De groepsomvang op de eigen locatie in Zwolle varieert van 4 – 8 deelnemers, zodat er gegarandeerd aandacht en ruimte is voor individuele leerwensen.

Bij maatwerktrainingen en/of cursussen op een andere locatie worden tevoren heldere prijsafspraken gemaakt.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op voor de diverse mogelijkheden.