U bevindt zich hier: Home » Training » Voor mediators

recht uit het hart

Trainingen voor mediators

Everts Training verzorgt voor mediators verschillende trainingen. Dat kan een bestaande training zijn, maar ook gericht op een bepaalde behoefte. Maatwerk dus.

Deep Democracy - een andere methode van begeleide besluitvorming

Naast de klassieke methoden en technieken van een mediator is begin jaren 90 uit de vorige eeuw, in Zuid-Afrika, ook een andere methode ontwikkeld om een gesprek te begeleiden tussen mensen die heel verschillend tegen een situatie aankijken en toch een gezamenlijk gedragen besluit willen nemen. Deze methode heet Deep Democracy. De methode richt zich op besluitvorming en kan dus heel goed worden ingezet om conflicten te voorkomen. Maar ook als het conflict al is ontstaan, dreigt te escaleren of als de vlam in de pan is geslagen is Deep Democracy heel effectief. Dat kan ook al door kleine elementen of losse technieken uit Deep Democracy te gebruiken en in te passen in je reguliere werkwijze als mediator.  

Graag bied ik een tweedaagse training aan: Deep Democracy voor mediators.

Data:  nader te bepalen

Lokatie: Terborchstraat 7, 8011 GD Zwolle

Prijs: € 590,- exclusief btw voor de beide dagen samen, inclusief lunch en 12 PE-punten (toegekend) 

Daarnaast verzorg ik op aanvraag workshops en lezingen over deze methode.
Neem contact op voor meer informatie.

Professionele trainingen

Everts Training heeft in eigen beheer de volgende cursussen & trainingen ontwikkeld, die naar keuze in kleine of iets grotere groepen kunnen worden gevolgd.

 • Praktisch alimentatierekenen: 'de mediationmanier'. Om gezamenlijk ouderschap ook op financieel gebied te stimuleren en de hoogte van de alimentatie zo veel mogelijk door partijen zelf te laten bepalen, met toepassing van de gebruikelijke rekenregels. Deze benadering wordt ook wel aangeduid als de "methode Everts".
  De dag bestaat uit:
  - kennisoverdracht en -uitwisseling over de geldende regels met betrekking tot kinderalimentatie en partneralimentatie;
  - het oefenen met casuïstiek om zelf op papier een berekening te maken, gericht op het gezamenlijk overleg tussen de beide klanten over de kengetallen.
  De vaardigheid bestaat er dan vooral uit om goed te informeren over de geldende regels en de bestaande keuzevrijheid van je klanten, zonder in de valkuil te stappen om voor je klanten te gaan beslissen en/of ze inhoudelijk te adviseren welke keuze verstandig is.

  Het MfN/SKM heeft aan deze training 6 PE-punten toegekend.
  Kosten:  € 295,- exclusief btw.

  Zie voor de recente data het overzicht op de pagina Actualiteit

 • Relatievermogensrecht: Een overzichtscursus, zodat je op de hoogte bent van de juridisch-technische aspecten bij (echt)scheiding (Gemeenschap van goederen/Huwelijkse voorwaarden/Samenwoners), mogelijkheden en perikelen bij vermogensverdelingen, omgaan met schulden.
  Zie voor de recente data het overzicht op de pagina Actualiteit
 • Van ex-partners naar collegiale ouders: Hoe de in een relatie vervormde communicatie kan worden omgebogen in respectvol gezamenlijk ouderschapsoverleg.
 • Convenant schrijven: Het maken van een uitgebreid concept-scheidingsconvenant met diverse opties voor verschillende oplossingen en mogelijkheden.
  Zie voor de recente data het overzicht op de pagina Actualiteit
 • NLP voor mediators: Diverse technieken uit het NeuroLinguistischProgrammeren lenen zich zeer goed voor gebruik tijdens een mediation en dragen zo bij tot een effectieve inzet van de mediator.
 • Praktische wijsheid op tegelformaat: Ons collectieve geheugen bevat meer wijsheid dan we ons vaak realiseren. Die laat zich bij nadere beschouwing verrassend goed inzetten in de hedendaagse situaties waar de mediator mee te maken heeft. Een inspirerende en vrolijke cursus met verbazingwekkende diepgang!

 

Een training voor mediators bij een opleidingsinstelling

Everts Training geeft regelmatig cursussen en trainingen aan mediators bij diverse opleidingsinstellingen.

Op dit moment is dat bij:

Mediation Instituut voor Permanente Educatie te Zeist:

Zie voor de recente data het overzicht op de pagina Actualiteit

Een training als maatwerk

Misschien dat een intervisiegroep kennis zoekt, of een mediator wil iets meer weten over een bepaald onderwerp. Dan wordt er een training aangeboden die past bij deze leervraag. Zodat je als mediator echt leert wat je wilt weten. Dat kan al vanaf een groepje van vier deelnemers!

Natuurlijk verzorgt Everts Training dan ook de bijbehorende PE-punten van het MfN/SKM.

 

Over de trainer

Wanda Everts is jurist (oud-rechter), MfN Registermediator, Deep Democracy Master facilitator, communicatietrainer en NLP-practitioner. Door deze achtergrond biedt zij een grote meerwaarde bij trainingen. Lees hier meer over de achtergrond van Wanda Everts.

Kosten

De kosten voor een hele dag training op de eigen locatie van Everts Trainingen (in Zwolle, nabij het NS-station) bedragen (bij meer dan 4 deelnemers) slechts € 295,- exclusief btw, inclusief 5 of 6  NMI-PE-punten, documentatiemateriaal en een lunch. In overleg kan ook voor een andere datum/locatie worden gekozen.

De prijs van een halve dag training op de eigen lokatie van Everts Training bedraagt slechts € 190,- exclusief btw, inclusief inclusief 3 MfN/SKM-PE-punten, documentatiemateriaal en versnaperingen.

De groepsomvang op de eigen locatie in Zwolle varieert van 4 - 7 deelnemers, zodat er gegarandeerd aandacht en ruimte is voor individuele leerwensen.

Bij maatwerktrainingen en/of cursussen op een andere locatie worden tevoren heldere prijsafspraken gemaakt.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op voor de diverse mogelijkheden.

 

Recht uit het hart