U bevindt zich hier: Home » Coaching » Dilemmacoaching

keuzes en consequenties

Keuze-coaching

Een innerlijk conflict kost veel energie. En uiteindelijk wil je dat er een keuze gemaakt wordt. Linksaf lijkt aantrekkelijk, maar rechtsaf is misschien beter? Hoe weet je wat je wil? Of wat het beste is?

Voor iedereen die merkt dat hij hier niet uitkomt, kan keuze-coaching of dilemma-coaching uitkomst bieden.

Neerwaartse spiraal door innerlijk conflict

Wanneer verschillende waarden en belangen binnen in je om voorrang strijden, kan er spanning optreden tussen verstand en gevoel. Die hebben allebei belangrijke inbreng, maar als ze het niet eens zijn, kan je vastlopen. Door het worstelen met het maken van een keuze, kun je in een neerwaartse spiraal belanden, zowel emotioneel als in je energie.

Voorbeelden van dilemma's zijn:

  • Vind ik mijn werk eigenlijk nog wel prettig? Of is het te moeilijk, te veel, of juist te eenvoudig werk? Durf ik hier wat aan te veranderen? Zal ik stoppen?
  • Of start ik bijvoorbeeld liever een eigen bedrijf?
  • Zal ik investeren in mijzelf en een opleiding gaan volgen? Wil ik hier de middelen (tijd/geld) voor vrij te maken?
  • Blijf ik bij mijn partner of kies ik voor een ander leven?
  • Wil ik wel of geen kinderen?

Goede keuze maken

Samen met de coach wordt het dilemma onderzocht: waar gaat het eigenlijk om? Zodat je uit die neerwaartse spiraal komt. Alle belangen krijgen de ruimte, elke 'stem' wordt gehoord. Zo ontstaat er een compleet beeld van de mogelijke opties en de combinaties daarvan en kan er uiteindelijk een goede keuze worden gemaakt. De methodiek van Deep Democracy is ook bij innerlijke dilemma's en conflicten buitengewoon effectief en héél snel!

Duur van de coaching

De lengte van het contact is uiteraard afhankelijk van de vraag. Soms is één gesprek voldoende, en soms zijn er meerdere gesprekken nodig.

Over de coach

Wanda Everts is oud-rechter, MfN Registermediator, communicatietrainer, NLP-practitioner en Deep Democracy Master. Door deze achtergrond biedt zij een grote meerwaarde bij coachingtrajecten. Lees hier meer over de achtergrond van Wanda Everts.

Kosten

Everts Coaching werkt op basis van een uurtarief dat tevoren helder wordt afgesproken. Dit tarief kan geheel vrijblijvend worden opgevraagd.

 

Recht uit het hart